Ať už se věnujete horolezectví, vysokohorské turistice, vyrážíte na expedice, soutěže, pod stan nebo třeba na Dakar, kde není možnost restauračního stravování ani ohřevu v mikrovlnce, nebo jste prostě pohodlní na dovolené i doma, jistě oceníte možnost vzít si trvanlivé jídlo s sebou. A ne, vážně nemusíte být celé dny na sušeném masu, krekrech, müsli tyčinkách a fazolích z plechovky.
Česká firma AdventureMenu přišla na trh s hotovkami v bariérových sáčcích, které se vyznačují skvělou chutí (jídlo je vařeno tradičními způsoby, ručně a za použití těch nejkvalitnějších tuzemských surovin), vysokou výživnou hodnotou a extrémní trvanlivostí, přestože je baleno bez použití jakýchkoli konzervačních látek. Vybrat si zatím můžete ze sedmi druhů plnohodnotných pokrmů (například guláš, žemlovka, jelení ragú…). Pokud vás zajímá, jak si takové „jídlo v pytlíku“ ohřejete, máte několik možností. Buď použijete vodní lázeň, jídlo vyklopíte do pánvičky a ohřejete nebo použijete jednoduchý samoohřev, tedy speciální sáček, ve kterém se vám jídlo samo bez použití čehokoliv za pár minut ohřeje a který firma ke svým pokrmům nabízí také.
A co byste řekli na poobědový šálek výborné voňavé kávy? Ani to není v extrémních podmínkách nemožné. Stačí si s sebou do batohu zabalit pár papírových sáčků s kávou Growers Cup. Jeden sáček vystačí na půl litru kávy a příprava je více než jednoduchá – stojí na pricipu klasického French Press. Do sáčku nalijete vroucí vodu, necháte ji prokapat přes kvalitní mletou kávu do spodní části sáčku a pak už můžete rozlívat do šálků. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že to kafe za zkoušku fakt stojí.
Zdroj: adventuremenu.cz; growerscup.cz