Koho přestaly bavit klasické letní drinky jako mojito, cuba libre nebo gintonic, tomu možná polaskám chuťové pohárky okurkovou limonádou.
Její příprava vlastně není složitá, ale vyžaduje buď odšťavňovač, mixér nebo aspoň struhadlo a svaly. Potřebujete totiž co nejvíce šťávy z okurky, to je základ.
Pomocí odšťavňovače vymačkáte okurku v podstatě dosucha, když použijete mixér, budete mít potom ve skleničce spíš smoothie než limonádu. Pokud máte jen to struhadlo, nezbude vám než nastrouhanou okurku pěkně v ruce mačkat, dokud z ní kape šťáva, a to holt nějaký ten čas zabere. Vylisovanou šťávu oslaďte třtinovým cukrem, přidejte šťávu z limetky a ozdobte mátou.
To je všechno. Na světě je nealkoholická verze okurkového drinku vhodná i pro řidiče a originality chtivá děcka.
Pozor, neplést s okurkovým salátem!
Ale aby něco takového mohlo konkurovat výše zmíněným koktejlům, stálicím letního alkoholového nebe, je třeba přidat grády. A ty dodá kapka ginu. Nebo dvě.
Foto: Vojta Sedláček